Kermis

Tijdens het tweede weekend van september 2016 was er weer van alles te doen in Zijdewind. Theo Moras heeft zijn handen vol gehad om alles bij te houden en op te schrijven. Hieronder vindt u een verslag van de verschillende activiteiten:

Vrijdagavond ging de Zijdewinder kermis van start met een spetterende kermisdisco voor de jeugd van de basisschool. Deze werd deze keer in de speciale 0 % tent gehouden, Er was ook dit jaar over belangstelling niet te klagen, een aantal verklede jeugd die een soort Playback show op voerden en allemaal dansende en vooral genietende jeugd. Ieder genoot op z’n eigen manier waar deze tent zich uit stekend voor leende.
Zaterdagmiddag konden de leerlingen van de basisschool ook weer meedoen aan de “KermisCross” van de TAV, voor hen was een speciaal verkort parcours uitgezet van verschillende afstanden voor alle leeftijdsgroepen.
Zondag kwamen als eerste jeugdige deelnemers aan de beurt om aan de ATB wedstrijd deel te nemen. Om precies 11.00 uur werd voor hen het startschot gegeven en begon er een grote groep deelnemertjes voorafgegaan door de motoren aan hun wedstrijd over een bepaald gedeelte van het ATB parcours.
Het was een prachtig schouwspel om te zien hoe behendig deze jeugd zich over het met vele hindernissen uitgezette parcours begaven. Duidelijk werd het ook om te zien dat het deelnemersveld voor de toekomst verzekerd is, de groep jeugdige deelnemers is nog steeds groeiende.
Zondagmiddag stonden er een behoorlijk aantal deelnemers van de basisschool te popelen om met de versierde kermisoptocht van start te gaan. De optocht ging deze keer voor het eerst van start bij natuurzwembad ’t Petje ook deze optocht ging over een groot gedeelte van het ATB parcours. Tussen de verschillende ATB wedstrijdklassen werd de optocht over het ATB parcours langs het publiek naar het kermis terrein geleid waar de fanfare Samen Voorwaarts met hun bekende vrolijke noot verwelkomden. Tussendoor werden de prijswinnaars bekend gemaakt en de prijzen aan de winnaars van de diverse klassen uitgereikt . Bij de groep eenlingen t/m groep 4 ging de eerste prijs naar Gijs Droog tweede werd Suus Kolkman en de gedeeld derde prijs was voor Fenne Kolken en Nadieh van de Kroon. Bij de groepen t/m groep 4 was de eerste prijs ‘Smikkel IJs’ voor Jil & Julia, Tweede prijs ‘Ben ik Hondje of Handje‘voor Elody & Nicolay, en de derde prijs ‘POKOMON‘ voot Finn & Javy. En bij groep 5 t/m 8, ‘Aloha’ Britt & Chantal, tweede prijs ‘RIO’ LOLA & Chantal, derde prijs kinderen v. Duivenvoorde & v.d. Gulik.
Na de prijs uitreiking gaf Samen Voorwaarts nog en aantal verschillende bekende meezingers ten gehore.
Verslag van Theo Moras

Ook op maandag en dinsdag werd er volop kermis gevierd in Zijdewind en waren er weer diverse activiteiten.
Maandag is het tijd voor het kegelen van de dames en de kinderspelen met voorstelling en ’s avonds een schietwedstrijd voor de jeugd.
En op dinsdag volgde nog biefstuk eten en spelletjes doen, de waterfeesten en daarna vanaf 15 uur het middag- en avondvullende muziekprogramma van GutZ, wat wederom een daverend succes was. Op dinsdag werd ook in  Maria Mater met de ouderen kermis gevierd. En niet te vergeten het koppelbiljarten op maandag- en dinsdagmiddag.

Op de Facebook-pagina van het kermiscomité vind je de informatie vanuit het kermiscomité.

Onze dorpsfotograaf Theo Moras leverde ons de eerste foto’s aan van de 0% tent die dit jaar voor het eerst op zaterdagavond is geplaatst voor de jeugd vanaf 12 jaar.

Diverse activiteiten voor de kinderen op vrijdag (disco), zaterdag (kermisloop) en zondag (optocht)

De kermiscrossloop van TAV op zaterdagmiddag

Het overvolle volleybaltoernooi op zaterdagavond

ATB op zondag voor jong en oud

Ker(k)misviering op zondag, 10e editie

tien-jaar-kerkmis-in-zijdewind-met-kermis-001-medium tien-jaar-kerkmis-in-zijdewind-met-kermis-002-medium tien-jaar-kerkmis-in-zijdewind-met-kermis-003-medium tien-jaar-kerkmis-in-zijdewind-met-kermis-005-medium tien-jaar-kerkmis-in-zijdewind-met-kermis-007-medium tien-jaar-kerkmis-in-zijdewind-met-kermis-011-medium tien-jaar-kerkmis-in-zijdewind-met-kermis-012-medium tien-jaar-kerkmis-in-zijdewind-met-kermis-015-medium tien-jaar-kerkmis-in-zijdewind-met-kermis-018-medium tien-jaar-kerkmis-in-zijdewind-met-kermis-019-medium tien-jaar-kerkmis-in-zijdewind-met-kermis-022-medium tien-jaar-kerkmis-in-zijdewind-met-kermis-025-medium tien-jaar-kerkmis-in-zijdewind-met-kermis-026-medium

Katknuppelen en kermisgedruis op zondagmiddag

Het traditionele kegelen voor de dames op maandagmiddag en koppelbiljarten voor de heren

Spelletjes doen en biefstuk eten op dinsdagochtend

En niet vergeten het fantastische optreden van de lokale muzikanten, zangers en zangeressen van GUTZ op de dinsdagmiddag en – avond.
Plus een impressie wat er tijdens dit optreden buiten gebeurde vanwege de tropische temperaturen.

Hieronder eerst de foto’s gemaakt door Jannie van der Fluit en daarna de foto’s die zijn gemaakt door Co Pater.

Theo was ook verantwoordelijk voor de foto’s en een verslag van het afbreken van de kermis op woensdag, die u helemaal onderaan vindt.

Heb je foto’s gemaakt tijdens de kermis en wil je die laten plaatsen op onze website?
Je kunt die mailen naar zijdewind@ziggo.nl of via Dropbox, WeTransfer of OneDrive versturen of delen naar dit mailadres.

Of lever een USB-stick of CD of DVD af bij de werbsitebeheerder, Trees Pater.
Als je je naam en adres erbij vermeld, krijg je de USB of CD/DVD uiteraard weer terug.

Hieronder vindt u de foto’s van de waterfeesten op dinsdag 13 september 2016, met dank aan fotograaf Quirien Kramer en daaronder toegevoegd de  foto’s van Theo Moras

Foto’s Theo Moras van waterspelen

Het was alweer vroeg dag voor de vele trouwe vrijwilligers uit Zijdewind en omstreken.
Waar het Kermis comité een behoorlijk deel van het jaar mee bezig is om het feest op poten te zetten.
Er vorige week een behoorlijk aantal vrijwilligers op de been waren om de kermis op te bouwen, waren er de ochtends na kermis ook alweer een groot koppel vrijwillige dames en heren present om het geheel weer af te breken en op te ruimen. De dag bestaat uit hard weken en aanpoten, gezellig met z’n allen koppie doen en onder de middag wordt er voor de inwendige mens ook goed gezorgd. Het is één van de dorpen waar de gemeenschap zo ontzettend eensgezind en saamhorig met elkaar omgaat, en dat niet alleen bij feesten maar ook bij andere gebeurtenissen die helaas wel eens voorkomen. Bedrijven uit de omtrek stellen alles wat nodig mocht zijn belangeloos ter beschikking om zo’n feest te doen slagen
Om enkele voorbeelden te noemen zonder andere bedrijven of particulieren tekort te doen, Camping De Rietkraag, Garage Kramer. Klos-tentenverhuur en Wit-Flowerbulbs uit de Moerbeek het lijkt wel of deze bedrijven op of rond het kermis terrein gevestigd zijn tijdens deze dagen. Hun hele hebben en houden is in gebruik nagenoeg alles moet wijken om alles goed te laten verlopen.
Het is toch geweldig, zo’n groot feest runnen met allemaal vrijwilligers en na afloop een koppel dames en heren die maken dat alles weer zo schoon mogelijk wordt terug bezorgd, ongekend maar het gebeurt allemaal in Zijdewind. En de opbrengst die overblijft van deze festiviteiten wordt aan goeie en vooral nuttige dingen besteed wat de gemeenschap ten goede komt.
Iets waar een ieder trots op kan zijn.

hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-001-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-002-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-003-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-004-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-005-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-006-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-007-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-008-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-009-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-010-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-011-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-012-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-013-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-014-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-015-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-016-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-017-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-018-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-019-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-020-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-021-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-022-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-023-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-024-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-025-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-029-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-033-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-034-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-035-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-036-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-037-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-039-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-040-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-041-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-042-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-043-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-044-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-045-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-046-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-047-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-048-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-049-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-050-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-051-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-052-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-053-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-054-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-055-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-056-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-057-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-058-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-059-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-060-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-061-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-062-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-063-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-064-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-065-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-066-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-067-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-068-medium hele-dorp-in-touw-om-alles-na-een-fantastische-kermis-opteruime-069-medium

 

 

Reageren is niet mogelijk