Sinterklaas

Het is alweer zover. Sinterklaas en zijn Pieten komen al bijna aan in Nederland. Dit willen we ook in Zijdewind en ’t Veld niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Aangezien er nog steeds coronaregels van kracht zijn, heeft Sinterklaas ons gevraagd om een aangepast programma te maken.

We gaan op Pakjesjacht!
We gaan dit jaar op Pakjesjacht. Op zondag 14 november tussen 13.00 en 15.00 uur, mogen de kinderen in ’t Veld op zoek naar pakjes. Verspreid door het dorp zijn er pakjes met letters erop te vinden in tuinen, achter ramen of aan hekken. De kinderen krijgen op school een route met antwoordformulier mee. Op dit formulier vullen ze alle gevonden letters in. Dit mogen ze ingevuld inleveren op maandagochtend in de melkbus die dan op school staat. Hiermee maken ze kans op een leuke prijs!

Rondtocht Sinterklaas en zijn pieten
Sinterklaas en zijn pieten maken tijdens de Pakjesjacht een rondtocht door de dorpen. Ze starten rond 12.30 uur in Zijdewind en zijn tussen 13.00 en 15.00 aanwezig in ’t Veld. Sinterklaas loopt dezelfde route als de kinderen, in tegengestelde richting, zodat iedereen die meedoet aan de Pakjesjacht, Sinterklaas ook tegen kan komen.

Kleurplaten en vlaggen
Alle kinderen krijgen op school een kleurplaat mee. Deze mogen ze inkleuren en thuis voor het raam hangen. Zo wordt de route van sinterklaas mooi versierd en aangekleed. Natuurlijk mogen de kinderen deze ook aan Sinterklaas of één van de pieten geven tijdens de rondtocht. Willen jullie allemaal de vlag uit hangen? Zo maken we er met z’n allen een gezellige sfeer van.

We zien jullie graag allemaal op zondag 14 november!

Reageren is niet mogelijk