Sail Zijdewind

TOPDAG SAIL 2016 door Theo Moras

Onder ideale weersomstandigheden werd afgelopen zondag het Sail 2016 evenement gehouden.
Zo’n kleine twintig verschillende bootjes met ruim 120 deelnemers hebben van het spektakel genoten.
Voor half 12 waren de eerste boten al in ‘t Petje aangemeerd en menige deelnemers aanwezig.
Waren er eerst wat problemen met het openen van het slot van de nieuw geplaatste balk ter afsluiting van het Natuurzwembad liep alles voor de rest van de dag gesmeerd en op rolletjes.
Koffie en Thee met een heerlijk gebakje vonden gretig aftrek voordat er met het Rondje Waarland van start werd gegaan.
Nadat iedereen was voorzien van deze versnaperingen en Johan Wit de indeling van de dag vanaf de duikplank had uitgelegd gingen de deelnemers in de bootjes en die geen bootje had werd over de ruim aanwezige vaartuigen verdeeld.
Het weer was geweldig en ideaal voor zo’n boottocht, vanuit het zwembad werd er richting de tocht op De Weel gevaren bij het Kanaal rechtsaf langs camping De Luwe Stek bij Waarland richting ‘t Sluisje en werd er door de binnenwateren koers gezet naar het Dirkshorner meertje.
Daar was de eerste en enige stop gepland, en was er gelegenheid om naar een mobiel toilet te gaan en konden de benen worden gestrekt.
Op deze plek werden de deelnemer getrakteerd op broodjes paling, makreel of haring die door Jan Bakker en z’n vrouw Bets ter plaatse vers waren gerookt en klaargemaakt om op te eten.
Wie er er er nog trek een palinkje had werd ook door Jan op z’n wenken bediend.
De jeugd vermaakte zich ook uitstekend om effe lekker te zwermen of op de speelweide te ravotten.
Nadat iedereen overal van was voorzien werd de tocht voortgezet richting Zijdewind, langs de kerk van Oudkarspel, de te koop staande molen in de Slootgaard en langs Camping De Rietkraag
terug naar het vertrekpunt ‘t Petje waar de BBQ al waren opgstookt om onder het genot van een drankje en van het heerlijk door Jan de Graaf bereide BBQ vlees te gaan smullen .
Het was reuze gezellig met een muziekje van een disco op de achtergrond, en voor de jeugd stond er een springkussen waar die zich uitstekend op vermaakten.
Het was al met al een knotsgezellige dag waar nog lang over nagepraat zal worden en zeker weer een vervolg zal krijgen.

Hieronder vind je de foto’s, met dank aan Theo Moras en Wendy Wijnker.

 

Reageren is niet mogelijk